PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Existuje strategie sázení, díky níž zaručeně zbohatnete?

21.02.2020
Mnoho ze začínajících sázkařů žije v mylné představě, že jim jejich sportovní znalosti pomohou k nesmírnému bohatství a životnímu stylu à la Dan Bilzerian. Nereálné vize se po prvních pár měsících střetávají s realitou, a místo pohádkového života nastává vystřízlivění a uvědomění si, že úspěch v kurzovém sázení nepřijde sám od sebe. Je třeba mu jít naproti.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Žádná univerzální výherní strategie neexistuje
Kdyby ano, sázkovým kancelářím by se tolik nedařilo a nerostly by jako houby po dešti. Přesto jsou známy postupy, které sázkařům při dobré práci pomohou jejich investované peníze zhodnocovat. Řeč je o tzv. value bettingu.
Za tímto anglickým termínem se skrývá vyhledávání a sázení kurzů, které mají hodnotu. Zní to prostě, v praxi jde o nelehkou mravenčí práci. Sázení hodnotných kurzů je alfou a omegou sázkařova úspěchu a z dlouhodobého hlediska nejlepší strategie sázení.

Na rozdíl od hazardních her, při nichž nad vámi má casino online vždy nějakou výhodu a návratnost vašich sázek nikdy nepřesáhne 100 % (např. u francouzské rulety je to cca 97 - 98 %), můžete ve sportovním sázení narazit na kurzy, které pro vás budou z dlouhodobého hlediska výdělečné.

Value betting aneb jak poznat, že má kurz hodnotu
Určování hodnoty je poměrně složitý proces, na jehož osvojení budete potřebovat týdny, měsíce či dokonce roky praxe, přestože principiálně jde o jednoduchou věc. Musíte co nejpřesněji určit pravděpodobnost vámi sázené příležitosti a tu následně převést na kurz. Pokud je kurz sázkové kanceláře vyšší než ten váš, tak jste našli hodnotu. A o tom to celé je.

Převedení pravděpodobnosti na kurz

Výpočet pro zjištění kurzu z pravděpodobnosti: 100 / vaše pravděpodobnost
Ukážeme si to na příkladě zápasu fotbalové Ligy mistrů mezi Tottenhamem a Lipskem. Sázková kancelář vypsala kurzy následovně:
- Tottenham - 2,83
- Remíza - 3,49
- Lipsko - 2,60

Sázkař na základě předzápasové analýzy zjistil, že šance domácích na vítězství je 38 %, šance na remízu je 27 % a hostům dává 35% šanci na vítězství. Při výpočtu došel k závěru, že 38% šance na vítězství se rovná kurzu 2,63, 27% šance se rovná kurzu 3,70 a 35% šance se rovná kurzu 2,86. Kurz 2,83, který vypsala sázková kancelář na vítězství Tottenhamu, tedy má hodnotu.
- Tottenham - 38 % (100 / 38 = 2,63)
- Remíza - 27 % (100 / 27 = 3,70)
- Lipsko - 35 % (100 / 35 = 2,86)
Jiný sázkař to ovšem může vidět jinak a hodnotu nalezne v kurzu na remízu. Z dlouhodobého hlediska bude úspěšnější ten, který je nejblíže reálnému rozložení šancí a dokáže nalézt v bookmakerově kurzu nepřesnost.

Jednodušším řešením pro začátečníky se může jevit sázení proti pravděpodobnosti převedené do kurzu vypsaného sázkovou kanceláří.

Přepočet kurzu na pravděpodobnost: (1 / kurz sázkové kanceláře) x 100
Při výpočtu sázkař zjistí, že bookmaker dává 35,34% naději na vítězství Tottenhamu, což je podle něj málo - kurz 2,83 pro něj tedy má hodnotu.

Vzorec pro výpočet procentuální hodnoty sázky: ((kurz bookmakera / váš kurz) - 1) x 100
V případě sázkaře z našeho příkladu tedy: ((2,83 / 2,63) - 1) x 100 = 107,60 %. Sázka, co má vyšší hodnotu než 100 %, je z dlouhodobého hlediska zisková.

Čemu se naopak vyhnout?
Zaručeným a "neprůstřelným" strategiím typu Martingale apod. Systém Martingale je znám především hráčům rulety, ovšem lze ho aplikovat i v kurzovém sázení. Principem této strategie je zdvojnásobení sázky v případě prohry. Takovému hazardování s vaším bankem se vyhněte.
Více informací o value bettingu, Martingalu, bankroll managementu a dalších principech kurzového sázení se dozvíte v Akademii kurzového sázení.


Autor: St
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes