PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Magazín

Jak na optimalizaci webových stránek?

14.10.2019
Webové stránky jsou již nepostradatelnou součástí každé firmy či jednotlivce. Jsou profesionální vizitkou i prezentací a investice do nich se opravdu vyplatí. Aby však fungovaly podle vašich představ a měly spoustu návštěvníků a zájemců o vaše produkty a služby, tak je potřebné, aby byly vidět.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
A to nejen jako součást vašich kontaktních údajů či propagačních materiálů, ale přímo na internetu. Spousta vlastníků webových stránek žije totiž v tom, že stačí stránky jen založit a na internetu jsou vidět automaticky. Dokonce takové informace často dostávají i od samotných tvůrců webových stránek. To je však opravdu velký omyl, protože pro viditelnost a zvýšení návštěv jsou potřebné optimalizace webových stránek.

S tímto pojmem se setkáte i pod zkratkou SEO z anglického výrazu Search Engine Optimization. A ten se nechá volně přeložit právě jako optimalizace webů pro vyhledávače.

Hned na začátku je důležité zmínit, že SEO optimalizace nespočívá jen v nějakém nastavení. Jde o dlouhodobý proces vyžadující individuální přístup, pravidelnost a intenzivnost.

O profesionální a odborné provedení se postará SEO specialista, který má pole působnosti jak na území ČR, tak i na Slovensku. Je důležité vybrat si odborníka na slovo vzatého, který má letité zkušenosti a ví, jak správný proces SEO vypadá.

Vše začíná konzultací s klientem, aby si specialista ujasnil obsah činnosti a obsah webových stránek, potřeby a cíle klienta. Individuální přístup je na prvním místě.

Následně proběhne SEO audit webu, který má za úkol zjistit, jak si dané webové stránky stojí, jaké mají klady i zápory, proč je konkurence na tom lépe, jaké chyby brání webovým stránkám v rozletu a podobně.

SEO analýza nedostatky nejen odhalí, ale i odstraní a vybere správné nastavení od obsahu až po strukturu atd. Dále proběhne kompletní analýza klíčových slov, návrhy a konkrétní výběr.

Nepostradatelnou součástí optimalizace je linkbuilding či jinak zvané budování zpětných odkazů. Jedná se o marketingovou strategii, která má smysl a zaručený úspěch. K těmto metodám se přidává také copywriting, protože právě kvalitní obsah a PR články dokážou vaše webové stránky dostat na výsluní.

Jakmile toto všechno proběhne, tak vyhledávače začnou vaše weby vnímat pozitivně, a dokonce získáte i vyšší pozice ve vyhledávačích. Tím se nejen zviditelníte, ale vaše stránky budou mít i zvýšenou návštěvnost.

Zdroj: SEOLight
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Chcete podnikat v Praze? Nezapomeňte na reprezentativní kancelář

Hledáte vhodné kancelářské prostory? Pro spoustu společností a potažmo i jejich majitele představuje výběr kancelářského zázemí nemalou výzvu. V současné době je obtížné orientovat se v rozmanité nabídce pražských kanceláří, a proto vám v ...

Vybudujte letní kapsulový šatník se značkou TATUUM - co v něm musí být?

Letní měsíce jsou jako bílý list papíru, na kterém můžeme tvořit naše každodenní stylizace. Značka TATUUM, známá svou nabídkou elegantního a nadčasové ...

Investice do klidné budoucnosti: Proč by měl každý uvažovat o životním pojištění

Pojistit se dá kde co od auta až po domácího mazlíčka. Pojistit si dokonce můžete i drahé kolo nebo fotoaparát - třeba proti krádeži. Existuje však je ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Tinnitus a duševní zdraví

Záhadný příznak spousty onemocnění, který pacientům znepříjemňuje život a významně snižuje jeho kvalitu. To je tinnitus. Pískání, hučení nebo šum v uš ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes