PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Beztíže zve na parkourový workshop

13.06.2018
PRAHA - Workshop s výukou parkouru pořádá v úterý 19. června od 16 do 18 hodin ve Freestyle parku Kolbenka Beztíže, specializované oddělení Domu dětí a mládeže Praha 3 - Ulita. Beztíže se zabývá prací s dětmi a mládeží vyrůstajícími v rizikovém prostředí.
Ilustrační snímek | Foto: freestylekolbenka.cz
"Parkour je jednou z aktivit, která dokáže našim klientům nabídnout alternativu k bezprizornímu trávení volného času v ulicích, experimentování s alkoholem a drogami," vysvětluje vedoucí Beztíže Tomáš Klumpar. Zároveň je to ale podle něj atraktivní sport s jasnými principy a pravidly pro všechny mladé lidi.

Se základy této disciplíny se může seznámit pod vedením zkušeného lektora každý, komu je mezi 6 a 26 lety. Vstup je zdarma, mladí do 15 let budou potřebovat doprovod rodičů nebo jejich písemný souhlas.

"K dispozici je 70 míst, z toho 20 pro naše klienty a 50 pro všechny ostatní zájemce, orkshop bude probíhat pod vedením profesionálních lektorů a našich co-lektorů," říká Klumpar a dodává: "Co-lektory budou klienti Beztíže. Chceme ukázat, že každý může být dobrý v něčem jiném a může to i někoho naučit. Mladík, který se ostatním třeba jeví jako grázl, dokáže někoho učit třeba právě parkour."

Předběžně přihlásit a rezervovat si místo můžete na webu Freestyle parku Kolbenka freestylekolbenka.isportsystem.cz.

"Parkour je nesoutěžní disciplína, která vychází z ?přirozené metody" Francouze George Herberta. Ten byl ohromen přirozeným chováním domorodých afrických kmenů," vysvětluje vedoucí terénních programů Beztíže Romana Dolečková. V České republice se podle ní začal objevovat krátce před rokem 2003, za jeho šířením stály tehdy zformované skupiny Lezz Kreff z Prahy a Streaks ze Zlína.

Portál parkour.cz jej definuje jako tréninkovou metodu, při které parkourista (traceur) překonává překážky v přirozeném prostředí. Používá k tomu své vlastní tělo. Do tréninku se řadí i nácvik akrobatických prvků a salt. Základem parkouru je systematický trénink.

Beztíže je zastřešující značkou pro důležité sociální služby: Nízkoprahový klub pro děti a mládež - Klub Beztíže na Žižkově a Klub Beztíže2 v Nuslích a terénní program pro děti a mládež Streetwork Beztíže ve třech lokalitách - na Žižkově, ve Vršovicích a v Praze 2. K tomu patří řada návazných projektů včetně preventivních výjezdových aktivit.

Mgr. Tomáš Klumpar je vedoucím Beztíže - specializovaného oddělení Domu dětí a mládeže Praha 3 - Ulita. Vystudoval Fakultu humanitních studií UK, obor Studia občanského sektoru, má výcvik v kontaktní práci České asociace streetwork (ČAS). V roce 2015 získal stipendium Fulbrightovy nadace a sbíral zkušenosti z práce s rizikovou mládeží v USA.

Mgr. Bc. Romana Dolečková je garantkou terénního programu Streetwork Beztíže - Žižkov, vystudovala sociální pedagogiku. Má zkušenosti z oblasti primární prevence a práce s uživateli drog.
Autor: Eliška Paulová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat Transparency International (TI). Kraj a Praha se rozhodli tuto nevládní protikorupční organizaci ...

Pražská O2 arena slaví 20 let

Největší česká multifunkční hala, pražská O2 arena, dnes slaví dvacet let své existence v kulturním a společenském životě lidí nejen z České republiky ...

Veterináři v tržnici SAPA odhalili přes 1300 kg potravin neznámého původu

Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

DPP: Rekonstrukce obratiště Březiněveská a související dopravní omezení

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od úterý 26. března do čtvrtka 8. dubna 2024 do ranního výjezdu opravuje tramvajovou trať v blokové smyčce Březiněv ...





Pátek 29.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes