PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Festival 4+4 dny v pohybu - Benny Claessens: Hello Useless / Praha

Kdy:
Úterý 09.10.2018 od 20:00 hod
Kde:
Ponec, Husitská 24A | 899, Praha
Pořadatel:
Sdílet:

Sólové představení, které přinese úlevu všem, kdo se potřebují zastavit, nadechnout a dostat čas a s ním i svůj život mimo veřejnou kontrolu. Claessens se ve svém neodolatelném osobním portrétu obloukem vyhýbá povinným položkám, jako jsou představy o správném postupu, znalosti, plnění očekávání, maximální výkon, struktura, smysl věcí apod.
Vtipně relativizuje hodnoty nastavené "bílým heterosexuálním konsenzem" a na jejich místo rozkošnicky pokládá zbytečnosti - například umění, radost, úžas, sdílení. Dává si přitom načas. Je upřímný, důvěrný, živý a nadšený. Vytrhává věci z kontextu, jednoduše je prezentuje a navrhuje jiná řešení, jak vnímat situace a problémy. Žít se dá i bez kritizování, odsuzování nebo proklamací. Benny vrací divákům jejich čas, čas pozorovat, přemýšlet, cítit, zastavit se. Být jen tak - sami se sebou. Je to příjemné.
Benny Claessens posledních pár let v Münchner Kammerspiele spolupracoval s významným režisérem Johanem Simonsem, kterého následoval také do belgického NTGent. Mezitím vytvořil sólové představení v belgickém souboru CAMPO.

Vstupné: předprodej 290,- Kč

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



60,43815612793