PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

STUDENTSKÝ ŠTAFETOVÝ MARATON - Praha 7

Kdy:
Středa 10.10.2018 od 09:00 hod
Kde:
Výstaviště holešovice, Praha 7
Pořadatel:
Sdílet:

Už podruhé je pro studenty středních a vysokých škol v Praze připravený Studentský štafetový maraton. Závod desetičlenných týmů odstartuje ve středu 10. října na Výstavišti v Holešovicích běžkyně a olympionička Lenka Masná.
Běžecký závod i celodenní doprovodný program na Výstavišti a v parku Stromovka pro studenty pořádá nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ.
Atraktivní sportovní akce, která podpoří týmového ducha, sportovní chování a fair play, ale také prohloubí sociální cítění a ukáže možnosti cestování pro studenty.
V rámci sportovního programu čeká na studentské štafetové týmy klasická maratonská trať v délce 42,195 km. Podělí se o ni deset členů týmu, z nichž bude vždy 9 studentů a jeden pracovník školy, na každého člena tak vychází 4219,5 metru.

I letos je skladba doprovodného programu velmi pestrá. Evropský dům a Dům zahraniční spolupráce představí program Erasmus plus, projekt EU AND ME a další programy spojené s cestováním a zahraniční pomocí pro studenty. Na téma Prožít svět na vlastní kůži bude přednášet cestovatel Miky Škoda, který představí soutěž LowCost Race. Studenti se mohou těšit také na cestovatelské diskuze a výzvy s pozvanými hosty, například jak Marek Hlaváč došel až do poutního místa do španělského města Santiago de Compostela nebo prezentace vysokých škol a nejrůznější soutěže.
Nezapomínáme ani na charitativní rozměr a vzdělávání. Preventivní programy zajistí Městská policie Praha a BESIP. Připravena je i osvěta v samovyšetření prsu a varlat Ruce na Prsa a STK pro chlapy, doplnila Jiřina Faloutová.

Registrace týmů je možná do 5. 10. na: www.delejcotebavi.com. Startovné je zdarma. Na tři nejlepší týmy čekají ceny.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



57,435035705566