PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Metro.cz

Z regionu

Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Čeští závodníci si doběhli pro první medaile v zahraničních sériích závodů Spartan

24. 4. 2024 | Praha 24. dubna 2024 (PROTEXT) - Závody Spartan běží na plné obrátky, a to nejen v České republice, ale také v zahraničí. V prvních letošních závodech maďarské a německo-rakouské národní série se na stupních vítězů několikrát objevili i čeští závodníci. Úspěchy sklízejí ve všech věkových kategoriích i různých náročnostech.

Hospodářská komora rozšířila spolupráci se Slavia pojišťovnou

24. 4. 2024 | Praha 24. dubna 2024 (PROTEXT) - Slavia pojišťovna se stala hlavním partnerem Hospodářské komory České republiky. Jde o vyvrcholení mnohaleté spolupráce s touto organizací zastupující podnikatele a podporující rozvoj podnikatelského prostředí v naší zemi. Současné strategické partnerství jí umožní poskytovat celé členské základně této významné instituce edukativní a odbornou činnost, vycházející z dlouholetých zkušeností významného českého pojistitele. ...

V létě papírování, na konci roku může začít stavba. Nádraží Vyšehrad nahradí byty

24. 4. 2024 | Desítky let chátrání končí. Nový majitel aktuálně představil „jízdní řád“ revitalizace pražského zdevastovaného secesního nádraží Vyšehrad. Stavaři nastoupí na konci letošního roku a za dva roky se do pozoruhodného areálu s desítkami mikrobytů a garážemi mohou stěhovat první nájemníci.

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. 4. 2024 | Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých fotovoltaických elektráren v Zašové na Vsetínsku neoprávněně, tvrdila obžaloba. Celkem šest lidí se podle ní podílelo na podvodu s dokumenty dokládajícími dokončení elektrárny v roce 2010. Vrácení peněz požadoval i český stát. Soud však všechny obviněné zprostil viny.

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. 4. 2024 | Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce více než dvě desítky funkčních granátů, přijel do města s municí autobusem. Policistům vypověděl, že cvičné granáty před více než půlstoletím ukradl na vojně a od té doby je měl doma.

Koncert za veřejné peníze? Půlmilionový honorář nechám v kraji, navrhl Mareš

24. 4. 2024 | Zpěvák a moderátor Leoš Mareš nabídl, že svůj honorář za vystoupení na zářijovém Dnu Zlínského kraje věnuje některé organizaci či útulku v tomto regionu. Na Instagramu tak reagoval na úterní článek portálu iDNES.cz o tom, že hejtmanství zaplatí za jeho vystoupení bezmála půl milionu korun. Kraj jeho návrh podle všeho přijme. „Můžeme společně hledat místo nebo službu, kde by peníze pomohly,“ reagoval ve středu hejtman Radim Holiš. ...

Za znásilnění a pokus o vraždu patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. 4. 2024 | Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v létě v Plzni pokusil zavraždit patnáctiletou dívku. Školačku podle spisu devatenáctiletý mladík znásilnil, pohlavně zneužil, bodl do krku, vysvlékl, strčil do pytle, hodil ze srázu a zasypal listím. Oběť předstírala smrt, čímž si zřejmě zachránila život. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se odvolal.

Hannoverský veletrh 2024: Společnost Shanghai Electric představí pokročilá průmyslová řešení s integrovaným řešením pro energetická zařízení

24. 4. 2024 | Hannover (Německo) 24. dubna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Po celých pěti letech se společnost Shanghai Electric (dále jen "společnost") (SEHK:2727, SSE:601727) vrací na hannoverský veletrh, přední průmyslový veletrh světa, a přináší evropským i mimoevropským průmyslovým partnerům inovativní řešení pro průmyslová zařízení a také jedinečná řešení pro energetická zařízení. Na této pětidenní akci bude Shanghai Electric vystavovat v hale 12 na stánku D66 hannoverského výstaviště. Vystaví tam na odiv s ...

Rus chtěl navzdory sankcím domů vyvézt auta, propadne mu 3,3 milionu

24. 4. 2024 | Občan Ruské federace Vladimir Lichutin musí zaplatit 300 tisíc korun za pokus o porušení mezinárodních sankcí. Ve prospěch České republiky propadne v přepočtu 3,3 milionu korun z jeho účtu. Rozhodl o tom Okresní soud v Teplicích. Muž, jenž prohlásil vinu, se před dvěma lety pokusil vyvézt luxusní auta do Ruska.

Další obchodní zónu v centru Dvora Králové místní kritizují. Bude už šestá

24. 4. 2024 | Ve zkrachovalé dvorské textilce Tiba Zálabí začíná roky připravovaná stavba nákupního centra. Středobodem komplexu tří budov s osmi obchody bude prodejna společnosti Lidl. Parkoviště se rozloží kolem 83metrového komína, který stejně jako okolní pozemky vlastní město. Podle místních je ale už dnes ve Dvoře Králové nad Labem supermarketů nadbytek.

Bazilika v Jablonném otvírá po dvouleté opravě, sestry ovládají efekty mobilem

24. 4. 2024 | Téměř tři sta let stará bazilika a významné poutní místo v Jablonném v Podještědí má nový kabát. Ačkoli je bazilika po dvouleté přestávce otevřená pro veřejnost už od ledna, plný provoz začne 1. května, kdy ji slavnostně otevře litoměřický biskup Stanislav Přibyl.

Orlová má bohatou historii spojenou s nálezem uhlí

24. 4. 2024 | Město Orlová má bohatou historii, která sahá až do začátku třináctého století. Klášter Benediktinů, který zde sídlil, dával oblasti vzdělání a kulturní rozvoj. O významu tohoto kláštera vypovídá, že původní oltář z Orlové je v pražské Národní galerii.

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. 4. 2024 | Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě otřásl celým Českem. Policisté případ vyšetřovali jako dvojnásobnou vraždu a sebevraždu, vzhledem ke smrti podezřelé jej však odložili. Žena po sobě zanechala dopis na rozloučenou, jeho obsah policisté nesdělili.

Chystaný film Ležáky může skončit debaklem, nejsou peníze na jeho dotočení

24. 4. 2024 | Už letos měl jít do kin celovečerní film pojednávající o osudu vypálené osady Ležáky, pod nímž měl být podepsán režisér Tomáš Magnusek. Od chvíle, kdy před dvěma lety v Ležákách padla první filmová klapka, se toho však příliš nezměnilo. Projektu s rozpočtem až 50 milionů korun tak hrozí kvůli nedostatku financí debakl.

CONTEG Group dodává datacentra i pro NATO. Sází na flexibilitu a úspory energií

24. 4. 2024 | Praha 24. dubna 2024 (PROTEXT) - Datacentra v posledních letech zažívají boom, který ovlivňují nové požadavky na jejich rostoucí kvalitu. Reflektuje to i český CONTEG Group patřící k důležitým hráčům na světovém trhu. V posledních letech roste kvůli datacentrům poptávka po úsporných řešeních.

Škola chce nadané děti dále rozvíjet. K jejich odhalení má důmyslné metody

24. 4. 2024 | Jak poznat nadané dítě a jak s ním dál pracovat? S takovou výzvou se chtějí vypořádat na Základní škole Konečná v Karlových Varech. Za pomoci nejrůznějších metod už nějaký čas testují děti napříč ročníky i předměty. Cílem je nejen odhalit nadané děti, ale i vybrat, kam jejich nadání dál směrovat a jak jej rozvíjet.

Každé náhradní mateřství je obchodem s lidmi, říká Europarlament

24. 4. 2024 | Praha 24. dubna 2024 (PROTEXT) - Plénum Evropského parlamentu dnes přijalo směrnici Evropského parlamentu a Rady 2011/36/EU o prevenci a boji proti obchodování s lidmi a o ochraně obětí (2022/0426(COD)). Nová směrnice, která pozměňuje směrnici z roku 2011 zavádí společnou definici případů obchodování s lidmi pro členské státy Evropské unie. Po schválení Radou Evropy se tato definice bude transponovat do právního řádu všech členských států EU, přičemž vnitrostátní právo může být přísnější než smě ...

Vznik Velké Olomouce zažehl před 105 lety rozkvět, pomohl hlavně průmyslu

24. 4. 2024 | Dlouhá staletí stagnovala, 23. dubna 1919 ale dostala Olomouc pořádnou rozvojovou injekci. Bylo k ní připojeno jedenáct okolních vesnic a dvě města, čímž vznikla takzvaná Velká Olomouc. Přesněji Velký Olomouc, neboť tehdy se název města používal v mužském rodu. Dvacetitisícová hanácká metropole se tím rázem rozrostla téměř na trojnásobek.

Dětí zažívajících domácí násilí přibývá, na odbornou pomoc čekají až rok

24. 4. 2024 | Počet dětí vystavených domácímu násilí narůstá. V roce 2023 Intervenční centrum Spirála v Ústeckém kraji evidovalo 291 ohrožených dětí – to je o 18 procent více než v roce 2022, kdy jich bylo 246. Podle odborníků pro ně chybějí specializované služby.

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
12:12:33 | 24.04.2024



Zpravodajství PrahaDnes.info

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Policie v Praze zadržela výrobce pervitinu, varnu vozil v cestovních kufrech

V minulých dnech uskutečnili detektivové z pátého oddělení Prahy I realizaci s názvem "MLADEJ", na jejímž konci zadrželi devětadvacetiletého muže, kte ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

Dopravní podnik hl. m. Prahy má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) včera v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do provozu svůj první průjezdný, třístupňový lakova ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...



Středa 24.4.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes