PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Všechny zastávky autobusů v Praze mohou být od léta na znamení, ušetří to čas

16. 4. 2024 | Zastávky autobusů v pražské MHD by mohly být od letošního léta všechny na znamení. Cílem je zkrácení intervalů a větší plynulost či omezení hluku a škodlivin. Změna by přinesla úspory pohonných hmot i peněz. Nevýhodou by mohl být takový systém pro lidi se sníženou schopností pohybu a orientace. 

Bezpečnost na kolech v Praze. Strážníci na cyklostezkách poradí i s výbavou

16. 4. 2024 | Každý rok se zvyšuje počet cyklistů a dalších jezdců na podobných prostředcích jako jsou například koloběžky. I z tohoto důvodu se strážníci Městské policie hl. m. Prahy opět vydají na frekventované cyklostezky po Praze, kde budou nejen cyklisty upozorňovat na důležitost dodržování pravidel silničního provozu a používání ochranných pomůcek.

Policie prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k metru D

16. 4. 2024 | Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města (DPP) možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Některým členům komise před rozhodováním o vítězi podle podniku dorazil nátlakový e-mail podepsaný smyšleným jménem. DPP v tendru nejprve loni vybral nabídku sdružení firmy Subterra, nedávno výběr po rozhodnutí antimonopolního úřadu (ÚOHS) zrušil a bude rozhodo ...

Nouzi o místa v lavicích kolem Prahy zmírní LOŠBATES. Nová škola

16. 4. 2024 | Pořádný fofr bude v příštích pěti stech dnech panovat na staveništi v Souběžné ulici v obci Louňovice na Praze-východ. Vyroste tam nová základní škola, která má už nyní určený termín zahájení plného provozu: pondělí 1. září 2025.

Začaly Srdíčkové dny. Letošní tváří se stala Emma trpící Otharovým syndromem

15. 4. 2024 | Tradiční sbírka s názvem Srdíčkové dny začala. Během tohoto týdne lze na ulici potkat dobrovolníky nabízející upomínkové předměty, jejichž koupí můžete přispět na pomoc nemocným dětem.

Stavba tramvajové tratě na Václaváku začne v červnu. A nebude tento rok jediná

15. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik se chystá na rozsáhlé investice do infrastruktury MHD. Letošní rok přinese klíčové rekonstrukce tramvajových tratí a kolejí metra, které si vyžádají miliardy korun a zasáhnou do běžného provozu linek. Přinášíme jejich podrobný přehled.

Vedení Prahy 7 zvažuje cenu deset tisíc za parkování na ulici

15. 4. 2024 | Chtěli byste, aby za možnost parkovat na ulici v oblasti Holešovic a Letné platili místní deset tisíc korun ročně? Anebo by se vám zamlouvala částka nižší než navrhovaných 9600 Kč? Pokud ano, měla by pak být cena levnější o 1200 Kč, anebo rovnou o 2400 Kč – tedy povolení „jen“ za 7200 korun?

Chrášťanští budou jednat o kasinech v obci. Očekává se hádka

15. 4. 2024 | Prospějí rozvoji obce i jejímu vzhledu peníze získané díky provozu dvou kasin – na jejichž existenci už místní zastupitelé kývli – nebo by mělo zastupitelstvo provozování hazardu plošně odmítnout vydáním obecně závazné vyhlášky? To je otázka, která hýbe veřejným míněním v Chrášťanech na Praze-západ. V obci na dosah od pražského Zličína.

Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami

15. 4. 2024 | S postupným oteplováním začíná sezona zmrzlin. V metropoli ji milovníci sladkostí seženou skoro na každém rohu. Přestože loni došlo k mírnému zdražení, letos jsou ceny skoro stejné. Za jeden kopeček zákazník utratí kolem padesáti nebo šedesáti korun. Prodejci otevírají i nové pobočky. Letošní novinkou je samoobslužná prodejna s točenou zmrzlinou na Výtoni. Top pět zmrzlináren podle Deníku najdete v závěru článku. ...

Dezert z roku 1974 se podobal vagónkům. Stal se oslavou metra

15. 4. 2024 | Půl století existence letos oslaví nejen metro v Praze, ale také Metro z Prahy. Před padesáti lety se v hlavním městě začal ve velkém vyrábět trvanlivý dezert pojmenovaný na počest zahájení provozu podzemní dráhy.

Podívejte se: V Praze se uskutečnila akce Kulturou proti antisemitismu

14. 4. 2024 | Česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ) uspořádala v neděli odpoledne akci „Kulturou proti antisemitismu“. Průvod stovek lidí odmítajících antisemitismus došel ze Staroměstského náměstí do Valdštejnské zahrady.

Paní Anna letos oslaví stovku. Přesto stále hraje v divadle a učí se cizí jazyky

14. 4. 2024 | Kulturní dům pro seniory Rezidence RoSa oslaví 9. rok existence, tímto centrem prošlo už více jak devět tisíc seniorů a mezi nimi je i divadelnice Anna Štemberová, které bude za pár dní rovných sto let. „Nejdůležitější je, aby byl člověk zdravý a měl dobrou mysl," říká seniorka, která stále hyří aktivním přístupem k životu a hraje v seniorském divadle.

Praha postaví nové kulturní kreativní centrum. Bude stát skoro čtvrt miliardy

14. 4. 2024 | Pražští radní schválili výstavbu nové budovy v Preslově ulici v Praze 5, která bude sloužit jako kreativní centrum. Dům vznikne na místě dnešní provozní budovy Švandova divadla a bude sloužit různým divadelním a kulturním institucím.

Linka B stála. Hasiči na Andělu vyprošťovali člověka zpod metra. Muž nepřežil

13. 4. 2024 | Ve stanici metra B zasahovali v noci hasiči u člověka uvízlého pod soupravou metra. Provoz metra byl v době zásahu zastaven. A stanice Anděl byla uzavřena. Muž pád pod metro nepřežil. Zda se jednalo o sebevraždu či nešťastnou náhodu, vyšetřují policisté.  

Pražské metro převáží miliony cestujících už 50 let

13. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ První úsek pražského metra byl uveden do provozu v roce 1974. U příležitosti 50. výročí si nejen Pražané připomínají zprovoznění podzemky, která každoročně přepraví bezmála 340 milionů cestujících.

V Malé Chuchli zemřel muž na chodníku. Zřejmě se předávkoval drogami

13. 4. 2024 | Záchranáři a policisté vyjížděli v sobotu odpoledne do Malé Chuchle v Praze, kde zemřel na ulici muž po požití návykových látek. Jeho tělo zůstalo bezvládně ležet na chodníku.

Začne rekonstrukce Ďáblické ulice. Stavební práce potrvají do konce roku

13. 4. 2024 | Městská část Praha 8 se dočká rozsáhlé rekonstrukce Ďáblické ulice, která přinese nový asfalt, obruby i odvodnění. Změny se dotknou i přilehlých ploch a veřejného osvětlení. Řidiči budou muset počítat s dopravním omezením.

Kam v Praze na kolo nebo in-line brusle? Přinášíme několik tipů

13. 4. 2024 | Počasí již přeje a po zimě pomalu nastává čas na zpestření si delších odpolední a slunečných víkendů. Rádi byste v Praze a v okolí vyrazili na in-line brusle nebo na kolo? Máme pro vás několik tipů.

V Bubenči vznikne památník Pražského povstání. Proměny se dočká i jeho okolí

12. 4. 2024 | Na místě odstraněné sochy maršála Ivana Koněva na bubenčském náměstí Interbrigády vznikne památník Pražského povstání nazvaný Voláme všechny…, který uctí odvahu a sílu bojujících na konci 2. světové války. Současně se uskuteční i revitalizace přilehlého parku, kde vznikne městská zahrada. 

Podívejte se: První snímky nového gorilího mláděte v pražské zoo

12. 4. 2024 | Dlouho očekávaná radostná zpráva přišla v pátek 12. dubna ze Zoo Praha, když její ředitel Miroslav Bobek oznámil narození dalšího gorilího mláděte. Potomka samice Kijivu a samce Kisumu jsme byli navštívit.



Zpravodajství PrahaDnes.info

Dopravní podnik hl. m. Prahy opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou tramvajové tratě na Letenském náměstí. Práce zde potrvají do neděle 28. dubna 2024 do zhruba půlnoci. Z tohoto důvodu bude obousměrně přerušen ...

V Benešově u Prahy se v sobotu uskuteční Regionální den PID

V sobotu 20. dubna 2024 se ve vlakové stanici a v autobusovém terminálu v Benešově u Prahy uskuteční Regionální den PID. Téměř po celý den od 10:00 do ...

Vojenští policisté NATO v Praze diskutovali o nových výzvách

Vrchní praporčíci vojenských policií NATO a států sdružených v programu Partnerství pro mír se minulý týden sešli v Praze na společném fóru. Setkání, ...

5 největších mýtů o certifikátech ISO pro firmy

Zlepšení podnikání a vlastní společnosti má mnoho podob. Jednou z možností je získání jednoho z certifikátů, které ověří zákazníkům vaši kvalitu, zele ...

ŘSD: Na dálnici D5 u Rudné a Drahelčic vyměňujeme protihlukové stěny

Na dálnici D5 u Rudné ve směru na Prahu aktuálně silničáři vyměňují starou, již nevyhovující protihlukovou stěnu za novou. Práce dopravu omezují pouze ...



Úterý 16.4.2024
Praha
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes