PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Okrajovou část Radotína čeká výstavba kanalizace a vodovodu

27.06.2018
PRAHA - Ulice Lošetickou, Zderazskou, Otínskou a lokalitu U Zderazské v severozápadní části Radotína čeká velká investiční akce. Bude zde vybudována splašková i dešťová kanalizace a místní nemovitosti budou napojeny na vodovod a plynovod. Po dokončení stavby sítí dojde k rekonstrukci povrchu vozovek.
Ilustrační snímek | Foto: TSK Praha
Rada hl. m. Prahy dnes rozhodla, že veškeré práce zajistí na základě tzv. in-house výjimky Pražská vodohospodářská společnost (PVS), kterou stoprocentně vlastní hlavní město Praha. Očekávané náklady jsou ve výši 87 590 895 Kč bez DPH.

"V Radotíně dojde ke zlepšení kvality bydlení pro 350 nemovitostí, což představuje zhruba 1350 osob," řekla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Komunikace - Ulice Zderazská je dopravně nejdůležitější komunikace celé stavby. Rekonstrukce se týká části mezi zrekonstruovanou ulicí Karlickou a opraveným úsekem Zderazské západně od ulice Otínské. Rekonstrukce v ulici Lošetická je situována v trase stávající slepé Lošetické ulice s polozpevněnou vozovkou. V koncovém slepém úseku se nově zřizuje úvraťové obratiště. V ulici Otínská se jedná o krátký úsek ulice Otínské, který na východě navazuje na úpravy provedené v roce 2015, na západě se napojuje do ulice Zderazské. "U Zderazské" je pojmenování slepé nepojmenované ulice vedoucí k rodinným domům č. p. 942 a č. p. 1621. Týká se dopravní obsluhy rodinných domů. V koncovém slepém úseku slouží pouze jako příjezd ke kanalizační šachtě.

Splašková kanalizace - Pro splaškové odvodnění stávající zástavby je pro tuto etapu navržena do ulice Zderazské, Lošetické a do "U Zderazské" nová splašková kanalizace, na kterou budou napojeny přípojky z jednotlivých nemovitostí. Přípojky na veřejném pozemku budou ukončeny na hranici veřejné a soukromé parcely.

Dešťová kanalizace - Pro odvodnění komunikací je navržena dešťová kanalizace do ulic Zderazská, Otínská a Lošetická. Jsou navrženy uliční vpustě, které budou následně přípojkami profilu DN 200 napojeny na jednotlivé dešťové řady.

Vodovod - Stavba bude řešit v návaznosti na již vyprojektované a realizované úseky výměny stávajícího vodovodu v ulici Zderazská, Otínská, Lošetická a v "U Zderazské".

Plynovod - Nové plynovodní řady budou realizovány v ulici Zderazská, částečně v ulici Otínská a částečně v "U Zderazské". Budou napojeny na stávající plynovodní řady PE 160 a PE 90 v řešené lokalitě.

"Postupně tak plníme cíl, aby v nejbližší době už nebyly v Praze žádné oblasti bez pitné vody a bez kanalizace," doplnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.
Autor: Hlavní město Praha
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat Transparency International (TI). Kraj a Praha se rozhodli tuto nevládní protikorupční organizaci ...

Pražská O2 arena slaví 20 let

Největší česká multifunkční hala, pražská O2 arena, dnes slaví dvacet let své existence v kulturním a společenském životě lidí nejen z České republiky ...

Veterináři v tržnici SAPA odhalili přes 1300 kg potravin neznámého původu

Inspektoři Státní veterinární správy v závěru uplynulého týdne při společné kontrole s Celní správou zkontrolovali na příjezdové komunikaci do areálu ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

DPP: Rekonstrukce obratiště Březiněveská a související dopravní omezení

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od úterý 26. března do čtvrtka 8. dubna 2024 do ranního výjezdu opravuje tramvajovou trať v blokové smyčce Březiněv ...





Čtvrtek 28.3.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes