PrahaDnes.info
PrahaDnes.info » Zpravodajství » Zprávy

Nejen nevšední krása panovala v dalším ročníku Dívky roku 2018, nechyběl ani talent, charisma a originalita

11.05.2018
PRAHA - V pondělí proběhl v Divadle pod Palmovkou v Praze 29. ročník celostátní soutěže Dívka roku v tématu "planeta Země", proto v úvodní choreografii představovaly čtyři živly zeměkoule. Jako Zeus se předvedl ostřílený moderátor David Gránský, který soutěž podporuje již několik let a tento ročník moderoval.
Ilustrační snímek | Foto: Roman Souček
Organizátoři vsadili na nevšednost a zvolili atypické korunky od firmy VR Glass Design pro vítězky. "Jde o umělecké zpracování plochého skla ze speciálních ledových střepů v kombinaci s Tiffany technikou. Spodní kamínky jsou broušené sklo. Jelikož je Dívka roku ojedinělá soutěž, rozhodl jsem se tuto výzvu přijmout," popisuje korunku p. Váha. A povedlo se, korunky byly opravdu skleněné!

Dívky ve věku 13 - 15 let soutěžily ve čtyřech veřejných disciplínách (rozhovor, volná disciplína, Litex Fashion show, přehlídka POSHme). Všechny finalistky byly velmi talentované a charismatické, nejvíce však dokázaly u volné disciplíny, kde se objevil mimo jiné i folklórní zpěv, balet, jazz dance či sportovní aerobik.

Na přehlídce dívky doprovodil Vojtěch Drahokoupil. Mezi volnými disciplínami se objevil i David Gránský, který zatančil se svojí taneční partnerkou Zuzanou Šťastnou. Vašek Noid Bárta byl splněným přáním pro dívky z Nadačnímu fondu Krtek.

Spolek Dívka, firma European Arts a POSHme darovali Nadačnímu fondu Krtek krásných 70.408 Kč. Tato částka se využije na projekt domácí péče, kdy je potřeba se postarat o děti v paliativní léčbě. Organizátoři spolupracují s Nadačním fondem již sedmým rokem.

Na závěrečnou choreografii Kristýna Sklenářové byly finalistky oblečeny do Pohádkových šatů, které stejnojmenná firma ušila na míru dívek, a krásné outfity byly jednou z mnoha cen, které všechny finalistky získaly. Překvapením večera byla Eva Burešová, která zazpívala velmi dojemnou píseň a podtrhla krásu deseti nejkrásnějších Dívek roku z České republiky.

Dále vystoupili: Petra Vraspírová, Roman Vojtek a Julián Záhorovský.

Patronkou letošního ročníku se stala Iveta Vítová, která soutěž také podporuje mnoho let.

Dívku roku 2018 mimo jiné také vybírali - zpěvačky Elis Mrázová a Kate Matl, moderátorka Lenka Vacvalová, Česká Miss Earth Kristýna Kubíčková, zpěvák a herec Petr Vondráček, herec Martin Kraus, baletní mistr Vlastimil Harapes, komik Vašek Upír Krejčí či Braňo Polák a Martin Čermák.

Dívkou roku 2018 se stala čtrnáctiletá Valérie Hlinovská z Chomutova. Druhou příčku obsadila Denisa Machovcová z Hradce Králové a třetí Adéla Pejchová z Pardubic.

Nejsympatičtější dívkou publika a internetu se stala Sarah Horáková z Velkých Pavlovic, nejtalentovanější Dívkou roku Klára Olszowská z Bohumína.

Dále se vyhlašovali tyto tituly:

Dívka roku Like chips 2018 - Denisa Machovcová z Hradce Králové, která vyhrála Originální brambůrky Like chips na rok zdarma.

Dívka roku Trenýrkárna 2018 - Sofie Fritscherová z Litovle.

Generálními partneři: Brambůrky.cz, Statek u Prahy, Cewe-Fotolab, Pohádkové šaty, Dynamic Invest Group, Eurex ship.

Soutěž proběhla pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy.


Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Zprávy

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získat jeden ze 6 dílků skládačky, která dohromady tvoří schematickou mapu. Jednotlivé dílky jsou ...

Zvídavost vpřed! Zájemci se můžou hlásit na doprovodný program Veletrhu vědy

PRAHA - Ode dneška si lidé mohou rezervovat místo na doprovodný program Veletrhu vědy 2024. V nabídce jsou science show, přednášky nebo besedy - třeba ...

Podnět na celoroční klimatizovanou sjezdovku v Chuchli byl stažen

Podnět na změnu územního plánu, jehož schválení by znamenalo možnost výstavby celoročně klimatizované a uměle zasněžované sjezdovky, byl stažen. Vlast ...

Nové informační panely na Masaryčce ukážou nejbližší odjezdy metra a tramvají

PRAHA - PID ve spolupráci s Českými dráhami a Pentou umístili do dvorany Masarykova nádraží velkoplošné informační panely, které lidem přicházejícím ...

I letos si budou moci lidé prohlédnout reprezentační objekty Úřadu vlády

Historické a reprezentační objekty Úřadu vlády si veřejnost může prohlédnout ve vybraných dnech a o státních svátcích i v roce 2024. V průběhu roku bu ...





Úterý 23.4.2024
Praha
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes